שכונת גן רשל עוברת כבר מספר שנים שינוי משמעותי הקרבה לבינתחומי העלתה את רמת המחירים בשכונה. כיום בעקבות ריבוי משמעותי של פרויקטי תמ"א 38 השכונה עוברת מתיחת פנים מבחינת החזות שלה שכן כמעט כל הבניינים נבנו בשנות ה 70 מיקום השכונה וקירבתה להרצליה הירוקה מעלה את ערכה בעיניי רוכשים. ניתן למצא דירות 3 – 4 – 5 חדרים וגם צמודי קרקע על מגרשים מגוונים מבחינת גודלם. הדירות בשכונה מבוקשות להשכרה עי סטודנטים מהבינתומי ולכן משקיעים רבים רוכישם דירות להשקעה כאשר באופק הפוטנציאל לתמא 38 כפי שקורה בבנינים רבים בשכונה.
חסרונות: מיעוט מרכזים מסחרים ותחבורה אפשרית בעיקר עם רכב.
איזה בינינים יש בשכונה? מתי הם הוקמו? בניינים ישנים של 3 – 4 קומות , בניינים שעוברים כרגע תמ"א 38 ובתים צמודי קרקע בעיקר ישנים על מגרשים מגוונים. ניתן למצוא בשכונה תמהיל נכסים מגוון מאוד.
איזה אוכלוסיה גרה בשכונה? אוכלוסיה מוערבת , דתים חילונים, משפחות ואולוסיות מבוגרת.
האם יש פארקים וגינות בשכונה? האם נעים להסתובב בהם? ישנם מעט פארקים בשכונה
אילו שינויים צפויים להתרחש בשכונה בשנים הבאות? הרבה פרויקטים של התחדשות עירונית שיצעירו את השכונה וימשכו אוכלוסיה טובה.
איך התחבורה בשכונה? כמה זמן לוקח להגיע לעבודה? יש בעיות חניה? יציאה נוחה מהעיר אך התחבורה הציבורית לא מפותחת דיה.
איך התחבורה הציבורית בשכונה? מה המרחק מתחנת רכבת? האם אפשר להסתדר ללא רכב? קיים קושי לגור בשכונה ללא רכב .
איפה מבלים בשכונה? מה האפשרויות? אין כמעט מקומות בילוי, יציאה מהירה להרצליה פיתוח לקניון שבעת והכוכבים ועוד.
איפה עושים קניות בשכונה? מה האפשרויות? מכולת שכונתית ומעט חנויות.
מידע נוסף: שכונה שעתידה עוד להתפתח ורמות המחירים שם יעלו בעתיד בקרוב.
לשכונת גן רש"ל בהרצליה היו כל נתוני הפתיחה הנכונים שיכלו להקפיץ אותה לראש רשימת משקיעי הנדל"ן כבר לפני עשור: המיקום במרכז הארץ, הנגישות לצומת כפר שמריהו הממוקם במרחק דקות נסיעה בודדות, הקרבה למרכז הבינתחומי, המרווחים הגדולים בין הבניינים וכמובן – מוסדות החינוך באזור שזוכים לשבחים.
למרות כל אלה, נותרה השכונה מחוץ לרדאר הנדל"ני. הסיבה לכך היתה ריכוז גדול של בנייני שיכון בעלי מראה מוזנח, והעובדה שממש מעבר לכביש נבנתה שכונת הרצליה הירוקה, שכללה בניינים חדשים והפכה למוקד משיכה לאוכלוסיות אמידות יותר.
לפני שלוש שנים חל שינוי בשכונה: הקטליזטור היה בניין אחד ברחוב האילנות 29, שבו חתמו כל הדיירים על פרויקט תמ"א 38 עם היזם, חברת רינובו. תוך זמן קצר חתמו איתו דיירים בשני בניניים נוספים על הסכם דומה, ואליהם הצטרפו עוד שישה בניינים. בצד השני של הרחוב, ליד המרכז המסחרי, החתימו יזמים אחרים חמישה בניינים נוספים.
לא מפסיקים לבנות
כיום ההתחדשות העירונית בשכונה נמצאת בעיצומה, עם כמה בניינים שכבר סיימו את תהליך הבנייה ובניינים נוספים שנמצאים בהליכי תכנון ואישור היתרי בנייה בעירייה. אם קצב הבניה יימשך, בתוך שנתיים חזית רחוב האילנות — הרחוב המרכזי של השכונה – תשתנה מקצה אל קצה, ועמה יזנקו למעלה גם מחירי הדירות. מעבר לכך שכל הבניינים ברחוב יחוזקו מפני רעידות אדמה, כל הדירות יקבלו גם תוספת ממ"ד.
השיפוץ טומן בחובו גם חידוש של המערכות הישנות בבניינים, כגון מערכת הביוב והחשמל, ולאלה מצטרף גם שיפוץ הלובי בכניסה לכל בניין. מכיוון שהבנייה ברחוב אינה צפופה וישנם מרחקים גדולים באופן יחסי בין בניין לבניין, התאפשרה גם בנייה של מרפסות שמש גדולות לכל הדירות בשטח של כ־20 מ"ר.